Monday, April 25, 2011

Blogga dig evigt ung!

Ju längre in i livet du bloggar, ju yngre blir du! - DM förklarar !!

Vi sitter här med humanpsykologen Inger Talfour och diskuterar dagens bloggkultur.

DM - "Du påstår att själva bloggandet i sig kan få folk att bli yngre. Hur fungerar det?"
Inger T. - " JO när vi människor växer upp så går vi igenom en rad stadier, i 3-4 årsåldern, inträffar den så kallade trotsåldern, då barnet testar sin självständighet för första gången.. Allt eftersom barnet utvecklas återkommer detta fenomen fram till puberteten, 11-13 år, då könsidentiteten utvecklas, hormonerna flödar och barnet blir helt självfixerat. har ett enormt bekräftelsebehov och samtidigt försöker skapa sig en egen identitet DÅ är smink, kläder och utseende allt som gäller."

DM "Och detta har med..?"
Inger - "Att blogga enbart om en själv, utseende, kläder och försöka leva i den fantasibild man som barn har av framtiden med prinsar, slott och balklänningar, hindrar den unga kvinnan att bygga upp en nyanserad och stark självbild, att bli vuxen helt enkelt. Och ju längre upp i vuxen ålder denna fixering fortsätter ju längre "stannar man i växten", så att säga! Man blir ett bortskämt barn i en vuxen kropp!


DM - Vuxen kropp?? Så kroppen växer o skrynklar sig som vanligt, trots bloggandet??
Ingen - Precis! Men detta fyller ju ett behov då man desperat vägrar växa upp blir det en evig kamp mellan hjärnan och kroppen. En rak linje från gnabbet i sandlådan till gnabbet runt stureplan!

"Tyvärr alla bloggare, det blir visst till att boka tid hos kirurgen i alla fall!"'

/MM

No comments:

Post a Comment