Thursday, April 7, 2011

Joni Nykänen tar tjänstledigt efter hån! (OBS UPPDATERAD 2011-06-29)

 Ny inledning(OBS denna nya del av artikeln är sann, resten är det förståss inte) - Tog ett bad efter jobbet och då ringde telefonen - Det var Joni. Tydligen hade folk läst detta blogginlägg utan kritik och utan att läsa vår tydliga disclaimer. Denna sites hela syfte är nämligen uttalat att belysa och driva med en media-industri som ägnar mer och mer tid åt att utlämna människor, att okontrollerat skriva vad man vill oavsett om det stämmer eller inte. Man överexponerar personer för att sedan använda detta som skäl till att man har rätt att håna och förnedra dem. Så tycker vi på DM inte.

Joni skriver en del för aftonbladets skvallerbilaga Klick. Det var DENNA notis som gjorde oss uppmärksamma på honom. Han är säkerligen en utmärkt journalist och en trevlig kille är han i alla fall på telefon. Men för er som inte orkar gå till bladet o kolla notisen så går det i stort sätt ut på att referera till hur Katie Holmes blir hånad av tv-kritiker för hennes rolltolkning i Kennedyserien.
VÅR kritik av detta är att Aftonbladet genom att referera till en annan källa försöker undvika det faktum att man genom publiceringen faktiskt är en del av detta hån av en person. Det finns självklart betydligt värre exempel än detta men poängen med det ursprungliga inlägget (här nedan) var att påpeka det paradoxala i att vad som inte skulle vara ok på en arbetsplats faktiskt är det i dagens media. Det kan knappast vara en hemlighet för någon att media gärna överexponerar extra utsatta och sköra människor och motivera det med att de är "kända". Ni behöver bara fundera i en sekund så kan ni räkna upp en hel rad trasiga liv som utan tveksamheter från redaktioner och enskilda journalister hälls ut i ett enda intresse i att tjäna pengar på andras elände. För detta finns BARA dåliga ursäkter.

Jag hoppas att Joni inser det extremt paradoxala i att han, en journalist, kontaktar oss, när i stället han och hans kollegor borde sitta hela dagarna i telefon med denna typ av samtal...



(Det följande "reportaget" är ett påhitt, skrivet i den cyniska ironiska stil som dravel-pressen gärna använder. Joni Nykänen är ju ingen skurk vad jag vet, men han, liksom alla oss andra(inklusive DM), är ansvarig för vad han skriver och gör.
Om inte annat gentemot sig själv..)

/MM 29:e juni 2011
--------------------------------------------------------------------------------

Den enormt kände journalisten Joni NykänenNorrbottenskuriren, har nu tagit tjänstledigt i 7 månader efter år av hån på redaktionen. Under den tiden ska han frilansa som kändisjournalist på Aftonbladdret.

Joni säger till DM - "JA detta är perfekt gig för mig. Nu kan jag ge järnet genom att mobba kändisar på nätet utan att riskera att de ger igen!"
DM- "Hur gick det då till när du kände dig tvungen att lämna kuriren?"
"Ja, tydligen e det inte acceptabelt att skoja lite med sina medarbetare. Så fort man kallar nån tjockis, fettblobba eller svartskalle så blir det dålig stämning. Hund bajs i folks väskor och nyck-ling av deras nya bilar funkar tydligen inte heller!?"
"Jag kände helt enkelt att jag behövde en paus från all denna intolerans. Nu kan jag njuta av livet igen" - avslutar Joni.

(Hån-artiklar i Aftonbladet e Jonis nya karriär-val Där han gått från journalist till översättare av skiitsnack. )

No comments:

Post a Comment