Thursday, April 14, 2011

Expressenchef i Bisarr Nakenchock utan Motstycke!

Ja som uppföljning av gårdagens artikel, fick vi en pratstund med Expressens Chefredaktör, Thomas Mattsson, som besökte oss i vårt lilla fikarum(som populärt kallas "Bisarr Nakenchock"). Tyvärr, skulle min tyske kollega Uta Motstucke också vara med, men hon fick förhinder. 

Thomas inledde med att bedyra att han inte ÄR en kannibal och att han bara brukar bli väldigt hungrig innan lunchen och då av misstag kan stå dräglande framför en ung praktikant, när han samtidigt tänker på grillat lamkött!
(Tyvärr så fick nåns unge tag på vårt enda foto på Thomas, men vi tycker att man fortfarande ser att det e han..)

DM - " Hur kommer det sig att Expressen numera gärna publicerar bild & namn på folk utan att de är dömda för brott?"
Thomas - "Jo, du förstår vi måste ju vara först och om vi publicerar namn innan något annat media har mage att göra det - då säljer vi ju mer!? Förr i tiden handlade ju journalism mycket om att förmedla verkligheten, nu handlar det mer om att förmedla pengar. You see??"
DM - "I see...?!"
DM - "Vi har också hört att det sker stora förändringar vad gäller lönebilden på Expressen, kan du berätta?"
Thomas - "Ja, vi gör om lönenivåerna så att de som faktiskt drar in kulorna e de som tjänar mest. Annonssäljarna förstås, Och mest får våra nya hjältar - Rubriksättarna, de ligger numera på samma lönenivå som Vattenfallskärmarna, ho ho! ..Ekonomer, bud, städare......och sist murvlarna, de vi nu kallar översättarna, eftersom mycke så kallat "journalistarbete" idag, mest går ut på att översätta färdiga telegram eller skvallerartiklar från Amerikat."

Här tvingas vi avbryta intervjun då Thomas försöker sätta tänderna i min vad!!


(Se gårdagens kommentar)

No comments:

Post a Comment